טיפים להכנה ללידה - מרכז פשוט ללדת

ארוחת הבוקר האולטמטיבית להריונית

ארוחת הבוקר הזו תעזור לך למנוע בחילות בוקר בתחילת ההריון, תוריד את התכווצויות שרירים, שאת עלולה לסבול מהם במהלך ההריון, ותעזור לך להימנע מלהגיע למצבים רפואיים כגון רעלת הריון.

הסיבה לכך שארוחת הבוקר הזו היא כל כך חשובה היא שמדובר בעצם בסוג של תוסף מזון מקיף. מה זאת אומרת? כשנכנסת להריון המליצו לך בוודאי להוסיף לתזונה שלך כל מיני חיזוקים: ברזל, פרינטל, אומגה 3, חומצה פולית וכו'. הלוואי שאפשר היה לסדר הכל עם שניים-שלושה כדורים, אבל האמת העגומה והבלתי מדוברת היא שכמות מאוד קטנה מהתוספים הללו אכן נספגת בגוף, ועדיין לא הומצאה דרך טובה יותר לשמור על  בריאות הגוף מאשר תזונה טובה ומאוזנת - וכאשר אני אומרת תזונה הכוונה היא לאוכל ממש ולא לתוספים מתוספים שונים.

מתכון זה מכיל  את כל התוספים עליהם המליצו לך ועוד. ברזל, סידן, מינרלים, אומגה 3, חוצמה פולית - כולם שם עם עוד הרבה חברים.  החדשות העוד יותר טובות הן שכל אלה ממש ישארו אצלך בגוף וירימו את האנרגיה שלך, את רמת התפקוד הפיזי, את מצב הרוח שלך, והחשוב ביותר את בריאות העובר\עוברית שלך. ובואי לא נשכח שככול שגופך ותינוקך יגיע במצב טוב יותר ליום הלידה, כך הם יצטרכו להתאמץ פחות על מנת להתמודד עם האתגרים שהיא מעמידה בפניהם.

  • סידן הוא אחד המינרלים המרכזיים ה"בורחים" מגופך בעת ההריון לכיוון התינוק\ת שלך, כיון שיש לו תפקיד משמעותי מאוד בבניית השלד והתפתחות מערכת המוח. חשוב מאוד לספק לגוף כמויות סידן גדולות על מנת למנוע חוסר בגופך, שעלול לבוא לידי ביטוי בהתכווציות ברגליים בעת ההריון ובעיקר בנזקים שאת עלולה לחוש לאורך זמן אחרי ההריון כמו פגישה בשיניים ובמצב העצמות שלך. מקורות מן הצומח לסידן הם מעולים ויש אותם בשפע בדייסה הזו בטחינה, בסויה, בשקדים ועוד.
  • שיבולת שועל היא בעלת ערך גליקמי נמוך אך עשירה במקורות חלבון ומינרלים המספקים ערך אנרגטי גבוה  לגוף., וכן מאזנים את רמות הסוכר בדם ומונעים סכרת. היא תורמת לתחושת שובע ושיפור תהליך העיכול מאחר והיא עשירה בסיבים תזונתיים, ומאזנת את לחץ הדם כיון שהיא מלאה בסיבים מסיסים, סידן ואשלגן.
  • זרעי צ'יה - סופר פוד בעל ערכים תזונתיים יוצאים מהכלל. מספקים חלבון איכותי בכמות יפה, מלאים באנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) בעלי אייכויות אנטי אייג'נג ידועות, סיבים תזונתיים, מקור מצויין לאומגה 3, סידן,  זרחן, מגנזיום ועוד מינרלים חשובים.
  • שומשום צלא - מקור עשיר ךסידן, מגנזיום, ברזל ואבץ. עשירה בשומן בלתי רווי, ויטמין B1, חומצה פולית ונוגדי חימצון. בקיצור יופי של בוסט בגרעין הקטנטן הזה.
  • קקאו - אין על קקאו!! לא סתם השוקולד הפך התמכרות לרבים מאיתנו. הקקאו מלא עד להתפקע ביתרונות בריאותיים כמו כמות גדולה של ברזל, נוגדי חימצון המיטיבים את זרימת הדם ועל כל החמצן לכל אזורי הגוף ועל כן מעלה את כושר ההתגוננות של הגוף מפני מחלות, בעל כמות גדולה של מגנזיום, המשפר את תפקוד המוח, הזיכרון, יכולות הארגון שלנו ועוזר לבניית עצמות ומחזק שלד אמא ותינוק\ת, ובעל כמות יפה של יסודות מינרליים כגון כרום ומנגן.

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר קטן את שיבולת השועל, חלב הסויה, המים, הקינמון, הציפורן, הג'ינג'ר והבננה.

מבשלים עד לרתיחה על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם עד לקבלת מרקם אחיד וצמיגי.

יוצקים את הדייסה לקערת הגשה יחד עם שאר הרכיבים. ניתן להמתיק עם מולסה, אגאבה, דבש, מייפל או סילאן.

בתאבון ולבריאות!

מצרכים

1/2 כוס שיבולת שועל עבה (רצוי להשרות כחצי שעה במים)

1 כוס חלב סויה או שקדים או אורז

1/2 כוס מים

1 כף טחינה גולמית משומשום מלא (עדיף משומשום מלא מונבט)

1 כף זרעי צ'יה + 1 כף זרעי פשתן טחונים

חופן אגוזים קצוצים

1/4 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או קצוץ דק מאוד (אם אין טרי אפשר באבקה)

2 תמרי מג'הול קצוצים או חופן צימוקים

חצי בננה חתוכה לקוביות

1 כף קקאו ניבס (שבבי פולי קקאו נעים) – אופציונלי