טיפים להכנה ללידה - מרכז פשוט ללדת

ארטיק פירות יער – בריא, ומקפיא בימים של שרב וחום

אחת הצרות הגדולות של אשה בהיריון היא הקייץ. התינוק שמחמם מבפנים, הטמפאטורות שמחממות מבחוץ, לא מותירים ברירה אלה לרתוח ללא הכרה... אז לסופש הקרוב הכנו לכן פינוק מיוחד, ארטיק שהוא גם מקרר וגם בריא, מלא בכל מה שאשה בהריון זקוקה לו- ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון, חלבונים ואומגה 6,9.

מוזמנות לשתף את כל חברותכן ההריוניות במתכון המצנן הזה, או פשוט להכין ולכבד.

ערכים תזונתיי של מרכיבי המתכון

גללי מטה למתכון

פירות יער מכילים נוגדי חמצון עוצמתיים ביותר המהוים "טיפול" אנטי אייג'ינג טבעי, ובנוסף הערך הגליקמי שלהם נמוך, ולכן הם מאזנים את רמת הסוכר בדם ותורמים לתחושת השובע. יש בהם כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים, הם שומרים על רמת חומציות טובה וכך מונעים צרבת. הם נוגדי דלקתיות, מלאים בסיבים תזונתיים, ולכן מונעים עצירות, בקיצור אוצר תזונתי משובח.

ממרח שקדים טבעי עשיר בווטמינן E, השומר על זרימת דם תקינה וכלי דם נקיים, וכן תורם לגמישותו של העור. כמות יפה של אומגה 9 ו-6, מינרלים כמו קורט, אשלגן, אבץ ומגנזיום, המשפרים את האנרגיה שלנו, את מצב הרוח, מונעים דכאון. מגנזיום וסידן התורמים לחיזוק ובריאות העצמות, ובנוסף השקדים שומרים על רמת חומציות טובה בדם וכך מונעים צרבות. אגב שקדים גם משפרים כמות ואיכות של חלב אם ולכן מומלצים מאוד גם לאחר הלידה.

בננה היא מקור מצויין לאשלגן, השומר על לחץ דם תקין, מגבירה את יכולת הספיגה של סידן, כך שהיא חשובה לשמירה על בריאות העצם שלך והתפתחות השלד של תינוקך, היא מלאה בפרוביוטיקה טבעית, כלומר שומרת על בריאות מערכת העיכול. בגלל ערכה הגליקמי הנמוך, היא תורמת לעיכול נוח ובנוסף עשירה בויטמין B6 וברזל, היא נוגדת חומציות ומכילה פקטין (כלומר עוזרת למניעת צרבות והקלה על עצירות).

אגוז ברזיל מכיל כמות חלבון יפה, עשיר בחומצות אמיניות, ויטמין C, E, B6 מכיל את הכמות היומית הדרושה מינרל הסלניום לשמור על  תפקוד תקין של בלוטת התריס ומכיל גם סידן, ברזל, אשלגן, אבץ ונחושת.

אגוזי קשיו עשירים בברזל, סלניום, מגנזיום ואבץ. הם מקור טוב לפיטוכימיקלים, נוגדי חמצון וחלבונים. הם עשירים בנחושת, עובדה המשפרת מאוד או מראה העור והשיער שלנו ובשילוב עם המגנזיום משפרים גם את בריאות, גמישות וחוזק העצמות.

שיבולת שועל היא בעלת ערך גליקמי נמוך אך עשירה במקורות חלבון ומינרלים המספקים ערך אנרגטי גבוה  לגוף., וכן מאזנים את רמות הסוכר בדם ומונעים סכרת. היא תורמת לתחושת שובע ושיפור תהליך העיכול מאחר והיא עשירה בסיבים תזונתיים, ומאזנת את לחץ הדם כיון שהיא מלאה בסיבים מסיסים, סידן ואשלגן.

זרעי צ'יה הם סופר פוד בעל ערכים תזונתיים יוצאים מהכלל. מספקים חלבון איכותי בכמות יפה, מלאים באנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) בעלי אייכויות אנטי אייג'נג ידועות, סיבים תזונתיים, מקור מצויין לאומגה 3, סידן,  זרחן, מגנזיום ועוד מינרלים חשובים.

מצרכים

1 חבילה פירות יער קפואים
1 כף ממרח שקדים טבעי
2-3 בננות שהוקפאו או טריות-רכות
2 כפות רסק תפוחים
1 אגוז ברזיל (שהושרה במים במשך כמה שעות)  ו/או חופן אגוזי קשיו
0.5 כוס חלב שיבולת שועל / משקה שקדים או חלב אורז
3 כפות שמנת מתוקה או שמנת צמחית על בסיס אורז/קוקוס
3 כפות קרם קוקוס
1 כף שמן קוקוס
1 כף סילאן / סירופ אגבה / מייפל טבעי                                                                                                                                                                                 4 טיפות סטיביה על בסיס גליצרין
3 טיפות תמצית וניל טבעית

1 כפית זרעי צ'יאה (שהושרו במים לפחות חצי שעה) - לא חובה

אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל הפירות והאגוזים לבלנדר.
  • אחרי שהם מרוסקים, מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים ובודקים האם המרקם  נוזלי או סמיך מדי, ואת רמת המתיקות.
  • מכניסים את התערובת לכלים של ארטיקים - וקדימה - למקפיא.
    הגדולה של המתכון הזה היא בגמישות שלו. ניתן להחליף את הפירות, לשנות את רמת המתיקות, לפי טעמכן האישי.
  • בתאבון ולבריאות, ולא לשכוח לספר לנו איך יצא....