דאל לזירוז לידה - מרכז פשוט ללדת

איך זה עובד?

קודם כל חשוב מאוד לזכור ששום דבר לא יוכל לגרום לגוף שאינו מוכן ללידה, ללדת. כל זירוז שהוא יעבוד במידה והגוף עצמו עשה כבר חלק גדול מהעבודה בעצמו.

בדאל ההודי יש כמה אלמנטים שעשויים לעזור לגוף להתחיל לידה: החריפות תייצר פעילות של השרירים הטבעתיים של מערכת העיכול ופי הטבעת. פעילות זו קורית בגוף באופן טבעי לקראת לידה, ולכן כשהיא קורית (גם אם באופן מאולץ) וכשהגוף מוכן ללידה, זה ישמש כמעין טריגר להתחלת לידה.

אוכל כתום, במקרה זה הירקות הכתומים והעדשים הכתומות הנמצאים במתכון, תומך מאוד בכל איברי אזור הבטן, ומאפשר לאיברים אלה לעבוד ביתר יעילות.

כל מרכיבי הדאל ממלאים את הגוף באנרגיה, דרך מינרלים וויטמינים הנמצאים בשפע במרכיבים.

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים במעט שמן זית בסיר בינוני עד הזהבה. תוך כדי הטיגון מוסיפים מעט זרעי חרדל וזרעי כמון שלמים, שן שום קצוצה דק, גזר חתוך קטן, את הירקות הנוספים (פטריות, קרישה, לפי ההעדפה), פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

 מוסיפים לטגן עוד כשתי דקות.

מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. ממשיכים על אותה האש עוד כדקה ואז מוסיפים לסיר מים רותחים, לגובה התערובת שבסיר ועוד משהו כמו כוס נוספת.

מתבלים את התערובת: לפחות כפית (לא ענקית, אבל נדיבה מספיק) של כורכום, מעט כמון וכוסברה טחונים, מעט אבקת צ'ילי (או פפריקה חריפה), כחצי כפית של אבקת קארי, מלח ופלפל לפי הטעם.

מערבבים היטב, מביאים לרתיחה נוספת ואז מכסים חלקית ומבשלים על אז קטנה עד שהעדשים ו/או תפוח האדמה (אם הוספתן/ם אותו) רכים (משהו כמו 15 דקות בישול.

אוכלים (אוכלות) כמות נדיבה מהתבשיל על מצע של אורז בסמטי (עדיף מלא, אבל אפשר גם לבן). יותר חשוב לאכול מהתבשיל מאשר מהאורז...

חשוב שהתבשיל יהיה צהוב היטב וקצת חריף, לא יותר מדי.

מרכיבים:

 שמן זית

בצל גדול

שלוש שיני שום

גזר אחד

כ-250 גר' עדשים כתומות

ניתן להוסיף ירקות שונים לפי ההעדפה:

(פטריות, קרישה, תפוח אדמה, אפילו קצת ברוקולי או אפונה ירוקה)

פטרוזיליה או כוסברה ירוקה.

תבלינים: כורכום (הכי חשוב),

כמון טחון

מלח

זרעי כוסברה טחונים

זרעי חרדל שלמים

זרעי כמון

אבקת פלפל חריף (צ'ילי) או פפריקה חריפה

אבקת קארי.

אם לא הלכת ללדת למחרת, כנראה שהגוף שלך עדיין לא מוכן לזה, אבל לפחות אכלת ארוחה מאוד מזינה. נסי שוב, ביום שאחרי התבשיל לרוב עוד יותר טעים...

 

תודה לבועז צור-מרפא בצמחים על המתכון המעולה   04-9541034