מרק עדשים עשיר בחלבונים, ויטמינים ומינרלים - פשוט ללדת

מרק עדשים עשיר בחלבונים, ויטמינים ומינרלים

עדשים הן המקור הצמחי העשיר ביותר בחלבון לאחר הסויה. הן מלאות בסיבים תזונתיים, מורידות את רמת הכולסטרול ובעלות ערך גליקמי נמוך המסייע לשמירת על רמת סוכר תקינה בדם. בנוסף מכילים העדשים כמות יפה של ברזל, מינרלים כמו אשלגן, ויטמין  B1 וחומצה פולית.

השום, מוכר לנו גם ב"אנטיביוטיקה של הטבע", בשל התכונה האנטי-דלקתית שלו, בנוסף הוא מלא בנוגדי חימצון (אנטי אייגינג), ויטמיני B6, B1, וכן כמות גדולה ויפה של ויטמין C. השום גם עתיר במינרלים חשובים כמו אבץ, מגנזיום, ברזל, סידן ואשלגן. למיקסום הערך התזונתי של השום יש לכתוש אותו ולתת לו לעמוד כ 10 דקות לפני ההוספה לתבשיל.

 

בצל עשיר בויטמיני B, באשלגן, סידן ומגנזיום. נוגד אלרגיה, ולכן לבצל מאזן ומחזק את מערכת החיסון.

עגבניה מכילה כמות גדולה של ליקופן-נוגד חימצון רב עוצמה המונע מחלות רבות, בהן סרטו מסוגים שונים, שיפור תפקוד המערכת החיסונית, הפחתת דלקות והגנה על העור, הפחתת רמות הכולסטרול ולחץ הדם. בנוסף העגבניה מכילה כמויות יפות של ויטמין C וויטמין K החשוב לקרישיות הדם, B6 וכן מינרלים כמו ברזל, אשלגן וסיבים תזונתיים.

פטרוזליה מכילה סידן, אשלגן, ויטמין A

כוסברה מונעת גזים, צרבות ודלקות מעיים. טובה לעיכול ומצננת.  מלאה בויטמין A, סידן, ברזל ומגנזיום.

מצרכים

1 כוס עדשים כתומים או ירוקים

¼ כוס שמן זית

30 ג' חמאה

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום

2 עגבניות קצוצות

1 כוס כוסברה או פטרוזליה

2 כפות בזיליקום קצוץ

½ כפית פפריקה חריפה או מעושנת

1 כף מרק עוף אורגני

 

 

 

הוראות הכנה

להשרות לשעה לפחות את העדשים, לסנן ולשטוף.

שמים בסיר את שמן הזית והחמאה.

מוסיפים את הבצל והעגבניות, ומטגנים כ-10 דקות

מתבלים במלח, פלפל  ופפריקה.

מוסיפים את העדשים, הכוסברה/פטרוזילה ומרק העוף.

מוסיפים מים רותחים מלוא הסיר ומבשלים כשעה.

מוסיפים את הבזיליקום והשום ומבשלים עוד כמה דקות ברתיחה עדינה.

 

 

           בתאבון