במיוחד לחנוכה, קבלי לביבות שלא יעשו לך צרבת, לא יכבידו על מערכת העיכול שלך, לא ישמינו, אבל כן יתרמו לבריאותך, יוסיפו לך ויטמינים, מינרלים וחלבונים, ובעיקר יאפשרו לך להינות מהחג ללא ייסורי מצפון מיותרים...אה....וחוץ מזה הן טעימות רצח.

הוראות הכנה

  • משרים כפית זרעי ציה במים למשך 20 דק'
  • מגררים דק את הזוקיני ומניחים אותו עם מעט מלח מעל מסננת למשך 20 דקות.
  • מטגנים בשמן זית בצל ושום  למשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
  • סוחטים את הזוקיני היטב ומוסיפים לגזר ולבטטה ולתפו"א המגוררים
  • מוסיפים את הטופו המגורר ואת הירוקים הקצוצים.
  • מערבבים יחד עם הביצים, הקמח, הירק והתבלינים.
  • מסננים את הציה ממים ומוסיפים לתערובת.
  • אם התערובת נוזלית מידי, ניתן להוסיף קמח כדי לייצבה.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה או שמן.
  • אופים  את הלביבות בתבנית למשך כ-25 דקות ב-180 מעלות, עד שהן משחימות.
  • מצננים ומגישים בליווי סלט ירוק ומרענן.

חומרים

1 בצל גדול קצוץ קטן קטן

2  שיני שום כתוש

3 זוקיני

1 בטטה/תפו"א מגוררת

1/2 חבילה טופו מגורר

1 גזר אחד מגורר

1 חופן גדוש וקצוץ של ירק: כוסברה / פטרוזיליה / שמיר

4 גבעולי בצל ירוק קצוץ

2 ביצים (מומלץ ביצי חופש אורגניות)

3/4 כוס קמח כוסמין כהה

1 כפית זרעי ציה שהושרו במים כ 20 דק'

מלח

פלפל שחור גרוס

ניתן להוסיף גם כפית שמן שומשום או כפית גרעיני שומשום לאוהבים

למתכונים נוספים התומכים בתזונה בעת הריון לחצי כאן