Blog Banner

גרנולה עם שקדים וגרעיני דלעת

נכון שאין מנה יותר מושלמת וקלה להכנה מגרנולה? כיף שהיא בהישג יד, ונותנת מענה כשרוצים ארוחה קלה ופשוטה. המתכון שלנו- גרנולה עם שקדים וגרעיני דלעת הוא טבעוני, ללא גלוטן ומכיל מייפל 100% טבעי. תרגישו חופשי לשחק עם שילוב של אגוזים, גרעינים ופירות יבשים, וליצור תערובת שתאהבו במיוחד. רק תוודאו שאתם לא מפספסים את הטיפ שלנו ליצירת גושים גדולים וטעימים משיבולת שועל.


פשוט, מהיר, וממלא


גרנולה היא יכולה להיות חטיף כייפי שנמצא בהישג יד, וארוחת בוקר מושלמת. במיוחד לארוחת בוקר קלילה לפני שיוצאים לעבודה, או עבור נשים הרות\מניקות שזקוקות לארוחות מזינות ובריאות ויחד עם זאת זמינות בלי הרבה מאמץ.

גרנולה נשמרת היטב ולאורך זמן מחוץ לבית, ואם מוסיפים לה אגוזים ופירות מקבלים גם ליום מחוץ לבית. אם אתם מצוידים בצידנית, מומלץ להנות ממנה עם יוגורט, ובמידה ולא- גם חלב שקדים הולך איתה נהדר



המתכון לגרנולה הזו הוא ייחודי, בעקבות טריק שלמדתי מזמן באמריקה (תרחיבי בדיוק איפה..), והוא לא לערבב כלל את הגרנולה בזמן האפייה. במקום זאת דוחסים אותה היטב לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ40 דק בטמפרטורה נמוכה. מניחים לגרנולה להצטנן, עדיין ללא ערבוב, וכאשר התקררה שוברים אותה לגושים. אני אוהבת להשתמש במיקס של שיבולת שועל עבה ודקה, זו הדרך המוצלחת ליצירת גושים טובים.


המתכון מאד מגוון בהקשר של בחירת אגוזים, גרעינים ופירות יבשים. אם אתם ממש רוצים להקפיץ את זה תרגישו חופשי להוסיף שבבי שוקולד או שברי חלבה. אנחנו ניסינו את כל האפשרויות והנה אחת מהאהובות עלינו. רק וודאו להוסיף את הצימוקים אחרי האפייה ולא במהלכה, כדאי שלא יתקשו.


אפשר להחליף גם את הממתיקים וסוג השמן. אנחנו מצאנו שסירופ מייפל 100% טבעי מוסיף טעם נהדר ועוזר ליצירת גושים דביקים. אני אוהבת להשתמש גם בסילאן לפעמים, אבל רק בחצי מהכמות כי זה עלול להיות מעט כבד. את מחצית הכמות שנותרה אני מחליפה בסוכר, דבש או סירופ מייפל. סוג השמן האהוב עליי זה שמן זרעי ענבים, והוא משתלב נהדר במתכון. שמן קוקוס, קנולה או סובין אורז גם יעבדו טוב. שמן קוקוס נותן מעט טעם של קוקוס.


גרנולה עם שקדים וגרעיני דלעת


בטוח תאהבו את גושי הגרנולה והאגוזים הטעימים האלו! טבעוני, ללא גלוטן, ועשוי מ100% מייפל, זו מנה בריאה וזריזה שמאוד נוח שיש בהישג יד.


INGREDIENTS

  

  • 4 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 4 כוסות שיבולת שועל דקה
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/3 כוס שומשום
  • 1/3 כוס קוקוס
  • 1 כוס מייפל
  • 1 כוס שמן לבחירתכם זרעי ענבים, שמן קוקוס, קנולה, וכו
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון
  • קמצוץ מלח
  • 1/2-1 כוס פירות יבשים כמו צימוקים או דובדבנים יבשים אופציונאלי


INSTRUCTIONS

 

  1. חממו תנור ל160 מעלות (ללא טורבו)
  2. הכינו תבנית תנור גדולה ורפדו אותה בנייר אפייה
  3. בקערה גדולה ערבבו את שני סוגי שיבולת השועל, השקדים, גרעיני הדלעת, שומשום, וקוקוס.
  4. בקערה נפרדת ערבבו את השמן, מייפל, וניל, קינמון ומלח עד שהם מעורבבים היטב ומתקבלת תערובת אחידה.
  5. שיפכו את התערובת הרטובה על שיבולת השועל, ערבבו היטב עד לכיסוי מלא.
  6. העבירו את תוכן הקערה אל התבנית ושטחו היטב עם תרווד שיהיה שווה בכל התבנית, דחוס ושטוח.
  7. תאפו למשך 30-40 דקות עד שזה זהוב, אך לא משחים יותר מדי. אפשר להפוך את התבנית באמצע אם יש צורך
  8. חשוב לא לערבב כלל במהלך האפייה (זה חשוב משום שזה עוזר ליצירת גושי גרנולה מושלמים)
  9. הוציאו את התבנית מהתנור ותתנו לגרנולה לנוח כ20 דקות לפחות לפני שנוגעים.
  10. הרימו את הצדדים של נייר האפייה בעדינות כלפי מעלה ומשטח הגרנולה אמור להישבר לגושים. ניתן להשתמש גם בידיים להמשיך לשבור את המשטח לחתיכות.
  11. ערבבו בפנים את פירות היבשים שבחרתם.
  12. כשזה התקרר עד הסוף, שימרו בקופסא אטומה.

NOTES

שימו לב שניתן לשחק עם המתכון ולהוסיף אגוזים, גרעינים, ופירות יבשים האהובים עליכם. 

ניתן להחליף את המייפל בממתיק אחר כגון סילאן, דבש, או סוכר. אם תבחרו להשתמש בסילאן אנו ממליצות לשים 3/4 כוס סילאן ו3 כפות של ממתיק אחר.

אם אתם משתמשים בסילאן תשימו לב שזמן האפייה עלול להתקצר.


תודה ל- berryhunting על התמונה היפה.


— Talya Aji
31 מאי 2023
עוד מתכונים
מרק דלעת ועדשים כתומות
מרק דלעת ועדשים כתומות המרק הכתום, הטעים והבריא הזה נהדר לערב סגרירי ו100% טבעוני! ג'ינג'ר, שום, כורכום, כמון ובזיליקום, ממלאים את הפה בשלל טעמים עם כל כף מרק. קשטו מלמעלה את המרק במגוון תוספות קראנצ'יות, טריות או שמנתיות ותקבלו שולחן חגיגי וחוויה מענגת! INGREDIENTS    המרק 1 בצל גדול קצוץ 7 כפות שמן זית 4 שיני שום כתושות 1.5 כפות ג'ינג'ר כתוש 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 חתיכת דלעת גדולה בערך 850 גרם ניתן להכין גם עם דלורית 1 בטטה 3 גזרים כוס עדשים כתומות 8 כוסות מים חופן פטרוזיליה קצוצה 10 עלי בזיליקום קצוצים רבע כפית פלפל שחור 3.5 כפיות מלח יש לטעום ולהוסיף חצי כפית נוספת במידת הצור 4 כפות קרם קוקוס תוספות לבחירה יוגורט יווני או צמחי עירית כוסברה טרייה בזיליקום טרי ירקות צלויים חתוכים לקוביות זרעי דלעת INSTRUCTIONS   קצצו את הבצל וטגנו קלות בשמן זית במשך חמש דקות בחום בינוני גבוה. הנמיכו את האש לחום בינוני נמוך והוסיפו את השום והג'ינג'ר הכתושים. המשיכו לטגן במשך 3 דקות ולאחר מכן הוסיפו את הכורכום והכמון והמשיכו בטיגון דקה – שתיים נוספות, עד לניחוח טוב של התבלינים. הוסיפו את הדלעת, הבטטה והגזרים הקצוצים וטגנו למשך 5 דקות, ערבבו בכל דקה כך שכל הירקות כוסו כראוי וספחו חלק מהתבלינים. בחשו פנימה את העדשים והביאו להרתחה (יש לשים לב לאש, העדשים רותחות במהירות) הנמיכו את הלהבה כך שהמרק מבעבע בעדינות, ובשלו במשך 30 דקות. הוסיפו את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים, המלח והפלפל ובשלו עוד 10 דקות. כבו את האש, הניחו למרק להצטנן מעט וטחנו אותו בבלנדר מוט או רגיל. בחשו פנימה את קרם הקוקוס. טעמו ותקנו את התיבול לפי הצורך. קשטו את המרק בתוספות החביבות עליכם והגישו.
— Talya Aji Demriטליה אג׳י דמרי
הכנה רכה לפרינאום
הרבה דובר על הפרינאום, הכנתו לקראת הלידה, עיסוי, הגמשה, מפגש ועוד ועוד אנחנו רוצות לחזור ולהזכיר שהגוף חכם, וגם הלב, וכמו כל אחת מאיתנו, כל אזור וחלקה שבנו, תבקש קודם תשומת לב, ואחרכך ציפיות ודרישות. אז הינה אחת מהדרכים לתת תשומת לב וריכוך לאזור העדין והקדוש של הפרינאום: סאונת אדים לפרינאום לקראת הלידה *מבשלת בסיר עלים של רוזמרין (בכמות מכובדת, רק עלים ללא גבעול) אפשר להוסיף כמה טיפות או פרחים של לבנדר, קלנדולה וגם מקל קינמון מכינה חליטה מרוכזת, *מוסיפה לה מים רותחים, 2-3 ליטר -תשתמשי בסיר שמתאים לתוך האסלה (או בשרפרף מותאם לאדים וגינלים), *עשי לך אווירה נוחה, קחי לצידך כוס מים, הדליקי לך נר, מבער עם ריח שנעים לך, אולי מוזיקה ברקע או הרפיה…  *שבי לך בנחת, עם מגבת שמכסה את הרגליים לשמור על החום… שיהיה לך נעים, מרפה ומרפא אפשר לשבת 10 דקות ותוך כדי לעשות הרפיה  מתאים משבוע 37 את יכולה לחזור על הטקס המרפה והמופלא הזה כמה פעמים - עד הלידה יתכן שהמפגש הזה יהיה מרגש, עוצמתי, ועמוק, יתכן ויעלו קולות נוספים- ממליצה תמיד לשאל, להתייעץ, ולא להישאר לבד עם כל מה שעולה  מתי לא לעשות? מתי שיש דלקות חוזרות בשתן, פטריה בנרתיק או נשים שסובלות מטחורים או לחץ דם גבוה על הכותבת, מיקה קובל קופפרמן, דולה, מדריכת הכנה ללידה בשיטת היפנוברת'ינג, מטפלת EFT מוסמכת, מלווה נשים בצמתי החיים בהיון ובלידה
— מיקה קובל
מאמאקוקיס- עוגיות שיעשו רק טוב להריון ולהנקה שלך
הגוף הוא כלי העבודה שלנו בעת ההריון, הלידה וההנקה. ככל שהגוף במצב טוב יותר מלכתחילה ומקבל טיפול טוב יותר במהלך ההריון וההנקה, כל תפקודיו קורים בקלות יחסית ובמאמץ מינימלי. תזונה היא הדלק של הגוף, ומכאן חשיבותה הרבה בעת ההריון וההנקה. בתקופה זו של חייך את אכן אוכלת בשביל שניים, שהרי גופך מטפח ומזין גוף נוסף לכל אורך זמן זה. אך התייחסות למשפט הידוע "את אוכלת בשביל שניים" תהיה מדויקת יותר אם ניתן למשפט זה פירוש הנוגע לאיכות המזון שלנו ולאו דווקא לכמותו.   איך ולמה עובדות העוגיות: בעוגיות יש כמות גדולה של סיבים תזונתיים, חלבונים, מינרלים כגון: סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ וסלניום, החיוניים כל כך לתפקוד הגופני שלנו. זרעי צ'יה - עשירים מאוד באומגה 3, עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים וחומצות שומן מסוג ALA המשפרות מאוד העברת חומרים מזינים לכלל מערכות הגוף. הם יעילים מאוד בשיפור פעולת הלב, ניקוי רעלים ושיפור פעולת המעיים. בנוסף העוגיות מכילות פיטו-אסטרוגן- המייצר מאזן הורמונלי בגוף. אומגה 3, ביצים וזרעי פשתן הוכחו כמעודדים ייצור של חלב אם, כמו גם שמרי הבירה שהם בעלי רמת פרוטאין (חלבון) גבוהה. החומרים: 200 גרם חמאה 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס סוכר חום 4 כפות מים 2 כפות זרעי פשתן טחונים 2 ביצים גדולות כפית וניל 2.25 כוסות קמח 1 כפית אבקת סודה 1 כפית מלח 3 כפות שיבולת שועל 1 כוס שוקולד צ'יפס 2 כפות גדושות  שמרי בירה אופן ההכנה: (1) לחמם תנור לחום 180 (2) לערבב זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה ומים ולהניח בצד ל 3-5 דקות (3) להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף את הביצים (4) לערבב את תערובת זרעי הפשתן עם הווניל, להוסיף לתערובת החמאה ולערבב (5) לנפות יחד את החומרים היבשים פרט לשיבולת שועל והשוקולד צ'יפס, ולהוסיף לתערובת החמאה, להוסיף את שיבולת השועל ביחד עם השוקולד צ'יפס (6) ליצור עיגולים על התבנית מהתערובת, ולהשאיר רווח גדול ביניהם כיון שהעוגיות מתרחבות (7) לאפות כ 8-12 דקות עד השחמה. שוקולד עלול לעודד קוליק במקרים נדירים ולכן יש לטעום מהעוגיות ולראות אם הן משפיעות. אפשר להחליף במשמשים מיובשים, בננה מעוכה, שקדים, אגוזי מלך, קשיו, קוקוס וכדומה.
— sharon peled
עוגת שוקולד מקמח טף
אתם תאהבו את העוגה הזו! עוגת שוקולד מקמח טף – עשירה, שוקולדית ומתוקה בדיוק במידה הנכונה. היא מורכבת ממזון מלא – בטטה, קמח טף, סירופ מייפל וביצים ולכן היא לא רק טעימה אלא גם בריאה! איזה כיף שאפשר לקחת עוד פרוסה כשמתחשק. גן עדן של פרחי – בר סגולים מאז שאני אמא, זמן אישי הפך למצרך נדיר ומקודש. הימים מלאים בעבודה, בביתי סופיה, בבישול ובסידור הבית. אני צריכה לפנות זמן במיוחד כדי לעשות משהו שהוא רק שלי. כל חורף הגשם והקור מאפשרים לאדמה להראות את היופי שלה. פרחי הבר צצים לאורך הארץ וכיף פשוט לבחור גבעה ולגלות בה את הפינות הנחבאות והצבעים המרהיבים. הפרחים נפרשים כמו שמיכה, צובעים את הגבעות בגווני העונה. אחר צהריים חורפי אחד, החלטתי לבלות לבד, עם עינב מברי הנטינג , חברתי הטובה. נסענו לשטח קסום, מקושט בפרחי – בר. היה לנו זמן מושלם רק שלנו. ארזנו את העוגה המדהימה שלנו – עוגת שוקולד מטף, ונסענו לפיקניק בטבע. לבלות אחר – צהריים עם חברה זה כבר תענוג. ביער, על שטיח של פרחים סגולים, לצד עוגת שוקולד עשירה וענקית…זה פשוט גן עדן. כשאני זוכרת לקחת כך זמן לעצמי, אני רואה את ההשפעות החיוביות באופן מיידי. אני רגועה יותר, נינוחה, ויש לי הרבה יותר סבלנות לבת שלי. זה עוזר לי לזכור שמלבד תפקידי כאמא, אני גם בת אדם עם תחביבים, חלומות וחברים משלה. עוגת שוקולד מקמח טף אחת מהפעילויות שאני משתדלת לעשות לבד היא האפייה. לאפות עם ילדים יכול להיות כיף גדול אבל הוא מגיע עם ידע מוקדם: בסוף אצטרך לנקות ערמות של קמח, ידיים משוקלדות וכנראה גם כמה ביצים מהרצפה. לאפייה לבד יש תחושה אחרת: שקט, ריכוז, חקירה. המתכון הזה הוא מתכון חדש שאני מתרגשת לחלוק אתכם. הטף הגיע אלינו מאתיופיה, שם הוא מרכיב מרכזי, וניתן למצוא אותו כיום בהרבה חנויות בארץ. הוא אינו מכיל גלוטן, עשיר בסידן, חלבון וויטמין סי. הייתי מופתעת ממרקם העוגה האוורירי והלח שהקמח יצר. לאחרונה התחלתי לנסות סוגים שונים של בטטות במתכוני שוקולד. אני אוהבת את הטעם המעט אדמתי ומתוק ואת המרקם השוקולדי והדביק שנוצר. יתרון נוסף של עוגת שוקולד מקמח טף היא בפשטות ובמהירות ההכנה שלה. מלבד ההרתחה והמעיכה של הבטטה, כל שאר המרכיבים פשוט מתערבבים יחד ונאפים תוך חצי שעה. העוגה הכי טעימה כשהיא מוגשת חמה, ובכך מזכירה פונדאט שוקולד. אבל היא טובה מאוד גם בטמפרטורת החדר. לציפוי, ערבבו קרם קוקוס עם שוקולד מריר וסירופ מייפל ומזגו מעל העוגה. עוגת שוקולד מקמח טף עשירה ופאג'ית, עוגת שוקולד מטף ובטטות הזו היא גם טעימה וגם בריאה. כיף להכין אותה כי היא כל כך פשוטה ומהירה. היא נראית מושחתת אבל מזינה, ומתאימה לכל המשפחה. INGREDIENTS    לעוגה 1 כוס קמח טף 1/2 כוס קקאו 1½ כפיות אבקת אפייה 1/4 כפית מלח 1 כוס פירה בטטה בערך מבטטה גדולה אחת 1/2 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה 1/2 כוס סירופ מייפל 3 ביצים טרופות לציפוי 1/2 כוס שוקולד מריר שוקולד צ'יפס או חתוך לחתיכות קטנות 1/2 כוס קרם קוקוס 1 כף סירופ מייפל קמצוץ מלח ים INSTRUCTIONS   עוגה קלפו וחתכו בטטה גדולה לחתיכות גדולות והרתיחו עד שתתרכך. טחנו את הבטטה הרכה במעבד מזון. ניתן גם למעוך ידנית, אך מרקם חלק יותר נותן מרקם סופי טוב יותר. חממו את התנור ל180 מעלות. בקערה גדולה ערבבו יחד את קמח הטף, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. בקערה בינונית ערבבו את הבטטה הטחונה, השמן, סירופ המייפל והביצים. מזגו את המרכיבים הרטובים לתוך היבשים וערבבו עד שיתמזגו. שמנו תבנית מרובעת 22 ס"מ ואפו במשך 20-25 דקות, עד שמרכז העוגה יציב. ציפוי חממו את קרם הקוקוס בסיר קטן. כשהוא מתחיל לבעבע, הסירו מהאש וערבבו פנימה את השוקולד עד להמסה מלאה. הוסיפו פנימה את סירופ המייפל ומלח הים. מזגו מעל עוגת השוקולד הניחו לעוגה מעט להתקרר והגישו כשהיא עדיין חמימה או בטמפרטורת החדר NOTES ניתן להשאיר את העוגה בחוץ ליום שלם והיא נהדרת בטמפרטורת החדר. לאחר מכן אחסנו במקרר וחממו קצרות מיד לפני הגשה. ניתן גם להקפיא ולחמם מחדש.
— Talya Aji Demriטליה אג׳י דמרי
חליטה מחזקת לחודשי הריון ולאחר לידה
הגוף הנשי עובד קשה מאוד במהלך ההריון, הלידה וכל תקופת ההנקה, ובמיוחד שלושת החודשים הראשונים אחרי הלידה. על מנת לעזור לגוף שלנו לחדש מאגרים חשובים, חשוב להפנים הרגלי תזונה נכונים. דרך אגב שמתן לב שחוש הטעם שלכן השתנה? יש מאכלים או משקאות שהיו אהובים עליכן, ועכשיו...איכס!!! יש מאכלים או משקאות שלא העלתן על דעתכן להכניס לגופכן ועכשיו זה ברמת הקרייבינג??? כלומר הגוף שלכן בעצמו מכוון אתכן, וההקשבה לו היא חלק מהתהליך שאתן עוברות כהכנה ללידה ולהורות שאחריה. חליטת הצמחים הבאה מחזקת את הגוף במשך ההריון, הלידה והתקופה שלאחר הלידה. החליטה באדיבות קרול ג'אוצי, מיילדת סרפד: מלא בויטמינים ומינרלים, חומרים פעילים ונוגדי חמצון. כמות נכבדה של ברזל, משתן (משחרר נוזלים ומקל על בצקות), משפר ספיגה לקויה ועוד. אלפאפא/אספסת: עשירה בויטמיני A,C,B, E, K, ומכילה 8 חומצות אמינו וחלבון. כל אלה הופכים אותה לאידיאלית לחיזוק הגוף, איזון רמות כולסטרול, איזון הורמונלי נשי ושיפור קרישיות הדם. עלי פטל אדום: עשירים בויטמיני C ו B, ומינרלים כמו סידן, מגנזיום, וברזל. עלי פטל אדום שימשו לאורך ההיסטוריה לחיזוק הרחם לכל אורך ההריון ולאחר הלידה בעקבות האמונה כי הוא מייצב את הרחם. שיבולת שועל: עשירה בחלבון, בויטמיני B, סידן, חומצה פולית,  ברזל, אבץ ועוד. מסייעת בשמירה על רמות סוכר מאוזנות, הרגעת מערכת העצבים הימנעות ממצבי לחץ וסטרס. עוזרת לתפקוד תקין של מערכת העיכול והימנעות מעצירויות, שיפור איכות השינה ומגבירה יצור חלב אצל אמהות מניקות. כאשר אנו מכניסות מרכיבים חדשים לתזונה שלנו תמיד כדאי להתחיל בכמויות קטנות תוך שימת לב לתגובות אלרגיות. אם את חווה תגובה שונה כלשהי הוציאי את המרכיב שגורם לכך מהחליטה. הוראות הכנה: הביאי לרתיחה 1 ליטר מים ושימי בכלי מתאים לחליטה. שימי חופן של תרכובת העלים בתוך הכלי וערבבי. כסי  את הצנצנת והניחי לה לעמוד במשך הלילה. בבוקר סנני את המים מהעלים. שתי את החליטה במשך כל היום (אפשר להוסיף עשבים נוספים,להמתיק עם דבש או סילאן או להוסיף שקית חליטת צמחים נוספת) או הכיני לבד: הזמנת החליטה מתכון החליטה הוא מאת קרול גאוצ'י, מיילדת בית אמריקאית: חומרים: כמות על י הפטל והסרפד צריכה להיות כפולה משאר המצרכים. לכמות גדולה השתמשו בכוס מידה, לקטנה יותר, בכף. 1 סרפד Alfalfa leaf 1/2 אספסת 1 עלי פטל אדום 1/2 שבולת שועל  הוראות הכנה- אותן הוראות הכתובות למעלה. מומלץ להתחיל בכוס אחת ביום הראשון על מנת לראות אם אין רגישות. אם אין תגובה שלילית כדי לעלות בהדרגה לשלוש כוסות ביום. רגישויות: נשים בעלות רגישות לגלוטן- יתכן שתהיה להן רגישות לשיבולת שועל. נשים בעלות רגישות לדשא – יתכן שתהיה להן רגישות לאספסת. הזמיני החליטה
— sharon peled
תאריכי קורסים קרובים