מאפינס קישואים מעולה ובריא - פשוט ללדת

קישואים (או זוקיני) - הקישוא דל קלוריות ומלא מים, על כן תורם רבות לתחושה של שובע וכיון שיש בו גם כמות גדולה של סיבים תזונתיים הוא מקל על עצירויות.

יש בו כמות יפה של מינרלים כמו מגנזיום ואשלגן, שמסייעים בתפקוד תקין של מערכת השרירים והעצבים, שומרים על הלב ועוזרים לשמור על לחץ דם תקין. בנוסף הוא מכיל כמות מצויינת של חומצה פולית ונוגדי חמצון.

זרעי צ'יאה – סופר פוד מלא בתכונות מזינות. עשירים מאוד באומגה 3, עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים וחומצות שומן מסוג ALA המשפרות מאוד העברת חומרים מזינים לכלל מערכות הגוף. הם יעילים מאוד בשיפור פעולת הלב, ניקוי רעלים ושיפור פעולת המעיים.

שומשום מלא – מהווה מקור סידן עשיר, מכיל כמויות גדולות של מגנזיום, ברזל ואבץ, חומצה פולית, ויטמין B1 ונוגדי חימצון רבים.

ג'וגי ברי – כבר שנים מייחסים לפרי הסיני הקטן הזה תכונות תזונתיות רבות. הוא נחשב לסופר פוד טורבו המחזק את מערכת החיסון, מגן על הכבד ומשפר את זרימת הדם המשפרת את תפקוד כל אברי הגוף.

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • משמנים את תבנית השקעים.
  • במעבד מזון או בלנדר או על מגררת גסה, מגררים את הקישואים, עם הקליפה.
  • מערבבים בקערה גדולה את הביצים,
  • מערבבים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים לקערה עם הביצים, הקישואים המגוררים, גבינת ריקוטה, זרעי צ'יאה, גרגרי גוג'י ברי, מלח ופלפל.
  • מעבירים את התערובת לתבנית השקעים המשומנת.
  • אופים כ 30 דקות או עד שהמאפינס יציבים אבל לא יבשים מדי.

חומרים

4 קישואים (או זוקיני)

2  ביצים

2 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר גם חצי מלא, או קמח אחר שאוהבים)

1  כף אבקת אפיה

400  גרם גבינת ריקוטה (או גבינה בולגרית מגוררת)

1 כפית זרעי צ'יאה מושרים במים לפחות 20 דקות.

1 כף גוג'י ברי

1 כף שומשום

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

שמן לשימון תבנית השקעים

תבנית שקעים