אני מתה על סלטים שהם ממש ארוחה.

ארוחה כזו היא כל מה שאת והתינוק/ת שלך יכולים לרצות. גם ויטמינים, ומינרלים, גם חלבונים, גם חסר תופעות לואי לא נעימות וגם קליל ומשביע.  בקיצור, שלמות בצלחת אחת.

כוסמין הוא דגן המקביל לחיטה בשימושים שלו. זהו דגן בריא בהרבה מחיטה וגם קל יותר לעיכול, אך קשה יותר לגידול, ולכן יצא מהאופנה לפני כמה מאות שנים. לאחרונה הוא חוזר ובגדול.  הוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים חשובים כמו ניאצין, מנגן ונחושת, ומלא בוויטמיני B למיניהם השונים.

דלעת עשירה בסיבים תזונתיים, נוגדי חימצון, ויטמיני A, B. חומצה אמינית חשובה ביותר בשם ליזין, ומינרלים כגון אבץ (הנמצא בכל תא בגופינו),  וברזל., וכן אחוז גבוה של חומצות שומן בלתי רווי, וכל זה עם ערך קלורי זניח ממש.

שמן שומשום נחשב לנוגד חמצון מעולה, הוא מסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) והורדת הכולסטרול הרע (LDL). השמן מכיל ויטמינים שונים, בדגש על ויטמין B , E, מגנזיום, קלציום, פוספורוס, פרוטאינים ועוד. השמן מסייע בהתמודדות עם דלקות חניכיים ומניעתן.

הוראות הכנה

  • שמים את גרגרי הכוסמין בסיר קטן עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והכוסמין מגיע לדרגת אל-דנטה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • חותכים את הדלעת לקוביות ומערבבים עם שמן זית ומלח גס בתבנית.
  • צולים כ-20 דקות להשחמה קלה.
  • משרים את פולי האדממה בקערה עם מים רותחים ל 15-20 דקות.
  • קולים את האגוזים במחבת יבשה 30 שניות רק עד שמשתחררת ארומה אגוזית (זהירות — לא לשרוף!).
  • מכינים את הרוטב.
  • מערבבים את הכוסמין המבושל בקערה עם הדלעת והאדממה. מוסיפים אזוגים, צ'ילי, כוסברה וחמוציות.
  • יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

מצרכים:

1 כוס גרגרי כוסמין

1/2 כפית מלח דק

2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות בגודל ביס

1 כף שמן זית

1 כפית מלח גס

2 כוסות פולי אדממה קפואים ללא התרמילים

רבע כוס אגוזי לוז/שקדים/קשיו וכד', מרוסקים גס או שבורים.

1/2  פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1/2 כוס עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים

1 חסה

1/4 כוס חמוציות (לא חובה)

לרוטב:

1/4 כוס שמן שומשום

1/4 כוס רוטב סויה

3 כפות סירופ מייפל

1 שן שום כתושה

1 כף ג'ינג'ר מגורר

(זו כמות רוטב גדולה. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר)

למתכונים נוספים התומכים בתזונה בעת הריון לחצי כאן